Početna / Vesti / Kanadska kompanija Constellation Software preuzela IN2 grupu

Kanadska kompanija Constellation Software preuzela IN2 grupu

Kompanija Constellation Software objavila je da je firma u njenom vlasništvu, Vela Operating Group, odnosno njena podružnica Aquila Software preuzela IN2 grupu, hrvatskog proizvođača softvera i pružaoca informatičkih usluga.

Constellation Software je globalna grupa, sa sedištem u Torontu, u Kanadi. Utemeljena je 1995. godine, a kroz organski rast i akvizicije izrasla je u kompaniju s više od 13.000 zaposlenih u više od 200 preduzeća na pet kontinenata.

Constellation Software preuzima firme s potencijalom za rast ili one koje su već ostvarile vodeći položaj u razvoju softvera za razne industrije.

„Preuzimanje IN2 predstavlja dodatni korak u našoj stalnoj posvećenosti IT rešenjima koja pružamo korisnicima. Oduševljeni smo kvalitetom ljudi i klijenata koje nam donosi IN2”, poručio je Mike Byrne, izvršni direktor Aquila Software.

Ante Mandić, osnivač i predsednik Uprave IN2, rekao je u saopštenju da je IN2 jedna od prvih velikih hrvatskih, isključivo softverskih firmi koja je svojim rastom u proteklih 25 godina učestvovala u stvaranju IT tržišta i trendova u industriji.

“Moja je želja da IN2 u narednim godinama postane globalna tvrtka u pravom smislu riječi i vjerujem da je naš novi vlasnik i strateški partner tvrtka Constellation Inc. pravi izbor za tu novu veliku etapu tvrtke”, poručio je Mandić.

U nedavnom intervjuu za Hinu Mandić je kazao da je IN2 u proteklih 25 godina izvela više od 200 projekata u Hrvatskoj i svetu.

Kazao je i da se u posljednjih pet godina, od 2012. do 2017., prosečni godišnji rast prihoda za IN2 Zagreb kretao oko 8 odsto, a za celu IN2 Grupu oko 13 odsto. Istakao je i to da trenutno u IN2 grupi ima više od 650 IT stručnjaka.

IN2 je privatna kompanija osnovana 1992., a danas deluje kao IN2 Grupa, koju čini još niz firmi s kojima, osim u Hrvatskoj, posluje u zemljama regiona – Bosni i Hercegovini, Srbiji, Sloveniji, Makedoniji, Albaniji i Kosovu.

Tekst je u celini preuzet sa:

https://www.jutarnji.hr/biznis/tvrtke/kanadska-tvrtka-constellation-software-preuzela-in2-grupu/6907878/

Check Also

Naša članica Adria Media Group transformiše se u Wireless Media Group WMG

Integracijom vodeće kompanije za digitalne transformacije Wireless Media i najveće medijske kompanije u regionu Adria ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)