Srbija

O zajedničkom nastupu srpskih kompanija na međunarodnim sajmovima u 2019. možete se informisati OVDE

Sajmovi u Srbiji u 2019.

Beogradski sajam

Novosadski sajam

Šumadijasajam Kragujevac

Poljoprivredni sajmovi

Razno

2018.

MANIFESTACIJE MART (OŽUJAK)

Sajam tekstila – 1-3. mart: Na Sajmu tekstila predstaviće se 53 kompanije iz Turske, Kine, Portugalije i Srbije. Reč je o poslovnoj manifestaciji koja okuplja proizvođače tekstila, uvoznike i trgovce. Pored najboljih tkanina, izlagači će na Sajmu prikazati i najbolje mašine i opremu iz tekstilnog sektora.

62. međunarodna izložba pasa svih rasa CACIB- 4. mart: U organizaciji Kinološkog saveza Republike Srbije na Beogradskom sajmu se dva puta godišnje održava Međunarodna izložba pasa svih rasa – CACIB Beograd, koja u proleće označava početak, a na jesen kraj kinološke sezone u Srbiji.

Sajam obrazovanja “Putokazi”, 8-10. mart: Cilj Međunarodnog sajma obrazovanja „Putokazi”, prvenstevno, je promocija obrazovanja za sve i afirmacija doživotnog obrazovanja. Prošle godine akcenat je bio na dualnom obrazovanju, a to će i u 2018. godini biti jedna od glavnih tema, pored mogućnosti unapređenja i razvijanja saradnje obrazovnih institucija i privrede, prednosti za učenike, kao i načina realizacije takvog obrazovanja u školama u Srbiji. Na „Putokazima” pored fakulteta nastupaju i naučni instituti, privatni fakulteti, visoke i srednje škole sa teritorije Vojvodine. Promoviše se i ponuda obrazovnih institucija u inostranstvu.

DDOR BG CAR SHOW 06 – 22-28. mart: Sajam automobila pod nazivom „DDOR BG CAR SHOW“ okuplja sve uvoznike i distributere putničkih automobila. Kompletna ponuda vodećih svetskih proizvođača automobila domaćoj publici i potencijalnim kupcima predstavlja se kroz jedinstvenu scenografiju sa unificiranim izložbenim prostorima opremljenim u režiji Beogradskog sajma.

Međunarodni sajam motocikala – 22-28. mart: Motocikli, mopedi, skuteri, rezerni delovi, oprema i pribor, proizvodi prateće industrije, strukovne organizacije, udruženja, klubovi, mediji… standardni je sadržaj Međunarodnog sajma motocikala.

Sajam za penzionere, 30-31. mart, Novosadski sajam

Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova – 3-7. april: Iako „pomalo egzotičan, pomalo ekstravagantan“, Sajam nautike, lova i ribolova iz godine u godinu okuplja sve više izlagača, a ima i sve brojniju publiku. Sajam je specijalizovan za plovila svih vrsta, opremu za lov i ribolov, sportove na vodi i ronjenje, nautičku, kamp i outdoor opremu, škole jedrenja, čartere i nautički turizam.

22. MEĐUNARODNI SAJAM HORTIKULTURE – BEOPLANT FAIR
20. IZLOŽBA LEKOVITOG BILJA I PREPARATA OD MEDA „DAROVI PRIRODE“
5. IZLOŽBA BAŠTENSKIH I PARKOVSKIH MAŠINA I PRATEĆE OPREME – MOTOPLANTEXPO  3-7 april
„Bašta u srcu grada“ sinonim je za Međunarodni sajam hortikulture – Beoplantfair. Ovu najšarmantniju, najmirisniju i najšareniju manifestaciju Beogradskog sajma tradicionalno obogaćuju dve velike tematske izložbe – Izložba lekovitog bilja i preparata od meda „Darovi prirode“ i Izložba baštenskih i parkovskih mašina Motoplantexpo.

44. MEĐUNARODNI SAJAM GRAĐEVINARSTVA (UFI) – SEEBBE 18-21. april: Specijalizovana međunarodna manifestacija koja obuhvata najrazličitije segmente građevinske industrije – od istraživanja i projektovanja, preko izgradnje i održavanja objekata u visokogradnji, niskogradnji i hidrogradnji, do predstavljanja najsavremenijih materijala, građevinskih mašina, uređaja i alata.

5. FRUVEG EXPO BALKAN 2018 26-28. april: Međunarodni specijalizovani sajam mašina, opreme i sredstava za gajenje, preradu, pakovanje, skladištenje i transport voća i povrća.

16. PACKTECH EXPO BALKAN 2018 26-28. april: Međunarodni sajam ambalaže, mašina za pakovanje i opreme za prehrambenu industriju

Manifestacije – februar (veljača) 2018

10. pčelarski sajam, Beogradski sajam, Hala 2, 6-8. februar

Državni pčelarski sajam osmišljen je kao smotra pčelarstva. Na njemu pčelari praktičari i proizvođači opreme za pčelarstvo predstavljaju svoja dostignuća. Sva oprema i repromaterijali iz ove oblasti na Sajmu se prodaju po najpovoljnijim cenama i uslovima. Sajam ima izložbeni i prodajni karakter.

5. Fruveg Expo Balkan 2018, Beogradski sajam, Hala 1 i 4, 6-8. februar

Međunarodni specijalizovani sajam mašina, opreme i sredstava za gajenje, preradu, pakovanje, skladištenje i transport voća i povrća.

http://sajam.rs/kalendar-2018/fruveg-expo-balkan/

11. Kućni sajam EXPO XI, Beogradski sajam, Hala 5, 19-21. februar

Poljoprivreda, garden program

http://sajam.rs/kalendar-2018/expo-xi/

40. Međunarodni sajam turizma, Beogradski sajam, Hale 1, 1a, 2a, 3, 3a i 4, 22-25. februar

Turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, lovni turizam, vazduhoplovne kompanije, međunarodni tur operatori.

14. HORECA Sajam ugostiteljske opreme, Beogradski sajam, Hala 2c, 22-25. februar

Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme održava se pod okriljem Sajma turizma. Okuplja brojne domaće i inostrane kompanije iz najrazličitijih oblasti vezanih za ove delatnosti – preduzeća koja se bave proizvodnjom i prodajom hotelskog i ugostiteljskog nameštaja; opreme za kuhinje, restorane i barove; distributere posteljina i peškira, sredstava za čišćenje; proizvođače hrane i pića…

9. Sajam vina – BEOWINE,  Beogradski sajam, Hale 3 i 3a, 22-24. februar
Jedna od najekspanzivnijih industrijskih grana u Srbiji – proizvodnja i distribucija vina, na Beogradskom sajmu predstavlja se od 2010. godine. Pored domaćih vinara, učesnici su i regionalni i svetski poznati proizvođači vina, a BeoWine intenzivno promoviše i vinski turizam. Održavanje ove manifestacije istovremeno sa Sajmom turizma, najatraktivnijim i jednim od najposećenijih sajmova, jasno govori o značaju ovog događaja i u turističkoj privredi.
Napomena: Tokom februara na Novosadskom sajmu nema planiranih manifestacija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)