Početna / Vesti / Druga regionalna konferencija o agrobiznisu “Preko polja do Evrope”, 15. maja 2016. godine

Druga regionalna konferencija o agrobiznisu “Preko polja do Evrope”, 15. maja 2016. godine

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije, i Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske pozivaju vas na Drugu regionalnu konferenciju o agrobiznisu pod nazivom “Preko polja do Evrope”, 15. maja 2016. godine u 11.00 časova u Sali 6 Kongresnog centra “Master” Novosadskog sajma (Hajduk Veljkova 11, Novi Sad).

Ova konferencija je nastavak saradnje iz 2013. godine kada je Republika Hrvatska bila zemlja partner 80. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu. Ovogodišnju konferenciju organizuju MInistarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije i Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske, uz podršku Privredne komore Srbije, Hrvatske gospodarske komore i portala Agrobiz.rs.

Na konferenciji će učestvovati predstavnici javnog sektora, vladinih i nevladinih organizacija i predstavnici vodećih domaćih i stranih kompanija, kao i predstavnici medija. Ovaj događaj promovisaće mogućnosti i izazove poljoprivrednog i prehrambenog sektora i ujedno će biti prilika potencijalnim poslovnim partnerima za uspostavljanje saradnje i razmenu iskustava.

Konferencija će biti tematski skoncentrisana na iskustva agrobiznis lidera regije, IPARD program Srbije i hrvatska iskustva  sa EU fondovima, a tokom diskusije razgovaraće se i o dodatnim načinima unapređenja tradicionalno dobre saradnje između Srbije i Hrvatske u oblasti prehrambene i poljoprivredne industrije, kao i o mogućnostima zajedničkog nastupa na novim tržištima.

Check Also

Održana konferencija “Transport i logistika: u srcu privrede”

Logistika i transport predstavljaju srž i integralni deo onoga što čini konkuretnost jedne privrede bilo ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)