Početna / Vesti / Ministar poljoprivrede Hrvatske na Sajmu poljoprivrede u Srbiji

Ministar poljoprivrede Hrvatske na Sajmu poljoprivrede u Srbiji

Otvaranju 83. Međunarodnog  poljoprivrednog sajma u Novom Sadu (14. maja 2016.), kao i  2. regionalnoj agrobiznis konferenciji „Preko polja do Evrope“ prisustvovao je i ministar poljoprivrede Republike Hrvatske prof. dr Davor Romić. On je razgovarao sa aktuelnom ministarkom poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Snežanom Bogosavljević Bošković o dosadašnjoj uspešnoj saradnji, ali i o značaju buduće saradnje u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, naročito tokom zahtevnog pregovaračkog procesa Srbije sa EU.

Među izlagačima na Sajmu poljoprivrde su bile hrvatske firme Entrada, Eurokonzalting iz Pule, HITTNER iz Bjelovara, LIM Samobor, Mega Metal Nedelišće, Petrokemija Kutina, i Hrvatska obrtnička komora.

Na Konferenciji „Preko polja do Europe“ učestvovale su najvažnije  agrobiznis kompanije iz Hrvatske i Srbije: Koncern Agrokor, Podravka i Viro tvornica šećera, Delta Agrar, Victoria grupa i Produktna berza.

Check Also

Potpisan Protokol o saradnji između Hrvatskog poslovnog kluba i Rotary Distrikta 2483

Marija Radulović, predsednica Hrvatskog poslovnog kluba i Aleksandar Radojičić, guverner Rotary Distrikta 2483 za Srbiju ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)