Početna / Aktivnosti / Poseta opštini Beočin – u susret festivalu “Srbija u ritmu Evrope”

Poseta opštini Beočin – u susret festivalu “Srbija u ritmu Evrope”

Ambasador Republike Hrvatske gospodin Gordan Markotić i delegacija hrvatskih privrednika zajedno sa predstavnicima Hrvatskog poslovnog kluba posetili su Opštinu Beočin, gde ih je dočekao predsednik opštine Beočin gospodin Mitar Milinković zajedno sa beočinskim privrednicima.
Povod za susret bio je predstojeći dečiji festival „Srbija u ritmu Evrope”, kao i saradnja malih i srednjih preduzeća dve države, i moguće zajedničko apliciranje za IPARD fondove Evropske unije.

Beocin 2

Festival “Srbija u ritmu Evrope” okuplja osnovce i srednjoškolce iz 20 gradova, koji pesmom predstavljaju po jednu evropsku zemlju. Ove godine Beočin će predstavljati Hrvatsku, pa je ova poseta specifična podrška nastupu na predstojećem Festivalu.

Predsednik opštine Beočin Mitar Milinković rekao je za lokalne medije da se razgovaralo o fabrici cementa „Lafarž”, poljoprivredi, vinogradarstvu, ali i o boljoj saradnji, razmeni iskustava partnera iz dve države. “Beočin ima šta da ponudi, a želimo da investitori dođu u našu opštinu, kako bi i mlade vratili u naša naselja”, rekao je Milinković.
Ukazujući da budućnost naših država leži u saradnji malih i srednjih preduzeća ambasador Gordan Markotić je pozvao partnere iz Srbije da zajedno apliciraju za IPARD fondove kada za to dođe vreme, i ponudio pomoć u savetima srpskim poljoprivrednicima kad je reč o pretpristupnim fondovima “iz kojih je Hrvatska dobila mnogo, a ulaskom u EU još mnogo više”.

beocin 1

U hrvatskoj delegaciji bili su predsednica Hrvatskog poslovnog kluba i marketing menadžer Milenijum osiguranja Marija Radulović, vlasnik firme „Pre print” iz Novog Sada Stanko Krstin, direktorka Predstavništva Luke Rijeka u Beogradu Dragica Pikula, izvršna direktorka „Kord” magazina iz Beograda Maja Vidaković i direktor predstavništva „Končara” u Beogradu Vlado Orešković. Sa njima su o mogućoj saradnji razgovarali beočinski privrednici Milenko Milinković, Milan Kovačević i Zoran Lajak. Skupu su prisustvovali i izvršni direktor festival “Srbija u ritmu Evrope” Igor Karadarević, i direktor kancelarije za konekciju sa ambasadama EU u Beogradu David Makević.

Check Also

Obeležen kraj još jedne poslovne godine

Predstavništvo Hrvatske gospodarske komore u Republici Srbiji i Hrvatski poslovni klub obeležili su kraj još ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)