Početna / Vesti / Poseta Primorsko-goranske županije Privrednoj komori Srbije

Poseta Primorsko-goranske županije Privrednoj komori Srbije

Uoči svečane proslave povodom 25. godišnjice Dana državnosti i Dana oružanih snaga RH, održane 21. juna 2016. godine u Beogradu, izaslanstvo Primorsko-goranske županije (PGŽ)  koja je bila poseban gost proslave, posetilo je Privrednu komoru Srbije (PKS) i razgovaralo sa predsednikom Markom Čadežom i njegovim saradnicima.

U delegaciji PGŽ,  koju je predvodio župan Zlatko Komadina, bili su zamenik župana Marko Filipović i zamjenik gradonačelnika Rijeke Petar Mamula. Na sastanku su s hrvatske strane učestvovali i veleposlanik RH u Srbiji Gordan Markotić, predsednik Županijske gospodarske komore Rijeka Vidoje Vujić, saradnica za gospodarstvo u Veleposlanstvu Svetlana Božinović  i viša savetnica za odnose s javnošću PGŽ Nevenka Horvat-Brazzoduro. Župan Zlatko Komadina je istakao osnovne privredne i turističke pokazatelje, spomenuo blagi trend rasta dolaska srpskih turista u region, dok je gospodin Marko Filipović govorio o projektu Rijeke kao Evropske prestolnice kulture 2020, a  predsednik ŽK Rijeka Vidoje Vujović o uspešnoj saradnji dve komore kako na nacionalnom tako i na lokalnom nivou.

„Privrednici i kompanije Srbije i Hrvatske, kao i čitavog regiona, trebalo bi da se više povezuju i udružuju jer – koliko god bili jaki na lokalnim i nacionalnim tržištima – teško mogu da se izbore sa velikim igračima globalnog tržišta“, osnovna je poruka ovog susreta. Posebnu važnost u tome imaju zajednički projekti regionalne privredne saradnje u okviru Komorskog investicionog foruma (koji čini osam privrednih komora Zapadnog Balkana uz RH i Sloveniju), ali i prekogranična saradnja i svi drugi oblici regionalnog povezivanja privrednika.

Check Also

Konferencija “Transport i logistika: u srcu privrede”, 26. oktobar, Privredna komora Srbije

Zajedno sa Privrednom komorom Srbije, Slovenačkim poslovnim klubom i Confindustria Serbia, predstavništvo Hrvatske gospodarske komore ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)