Početna / Vesti / Poseta Primorsko-goranske županije Privrednoj komori Srbije

Poseta Primorsko-goranske županije Privrednoj komori Srbije

Uoči svečane proslave povodom 25. godišnjice Dana državnosti i Dana oružanih snaga RH, održane 21. juna 2016. godine u Beogradu, izaslanstvo Primorsko-goranske županije (PGŽ)  koja je bila poseban gost proslave, posetilo je Privrednu komoru Srbije (PKS) i razgovaralo sa predsednikom Markom Čadežom i njegovim saradnicima.

U delegaciji PGŽ,  koju je predvodio župan Zlatko Komadina, bili su zamenik župana Marko Filipović i zamjenik gradonačelnika Rijeke Petar Mamula. Na sastanku su s hrvatske strane učestvovali i veleposlanik RH u Srbiji Gordan Markotić, predsednik Županijske gospodarske komore Rijeka Vidoje Vujić, saradnica za gospodarstvo u Veleposlanstvu Svetlana Božinović  i viša savetnica za odnose s javnošću PGŽ Nevenka Horvat-Brazzoduro. Župan Zlatko Komadina je istakao osnovne privredne i turističke pokazatelje, spomenuo blagi trend rasta dolaska srpskih turista u region, dok je gospodin Marko Filipović govorio o projektu Rijeke kao Evropske prestolnice kulture 2020, a  predsednik ŽK Rijeka Vidoje Vujović o uspešnoj saradnji dve komore kako na nacionalnom tako i na lokalnom nivou.

„Privrednici i kompanije Srbije i Hrvatske, kao i čitavog regiona, trebalo bi da se više povezuju i udružuju jer – koliko god bili jaki na lokalnim i nacionalnim tržištima – teško mogu da se izbore sa velikim igračima globalnog tržišta“, osnovna je poruka ovog susreta. Posebnu važnost u tome imaju zajednički projekti regionalne privredne saradnje u okviru Komorskog investicionog foruma (koji čini osam privrednih komora Zapadnog Balkana uz RH i Sloveniju), ali i prekogranična saradnja i svi drugi oblici regionalnog povezivanja privrednika.

Check Also

D. R. Gilbert Centar Group

D. R. Gilbert Centar Group jedna od vodećih konsultanskih kuća sa autorskim programima prilagođenim regionu ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.