Početna / Vesti / Obeležen Dan državnosti i Dan oružanih snaga RH

Obeležen Dan državnosti i Dan oružanih snaga RH

Povodom Dana državnosti i Dana oružanih snaga RH, 21. juna je priređen svečani prijem u beogradskom hotelu Crowne Plaza, sa više od 900 zvanica iz političkog, privrednog, vojnog, verskog, naučnog, kulturnog i javnog života Srbije, kao i predstavnika institucija i društava hrvatske manjine u Srbiji. Na prijemu su bili i ministar unutarnjih poslova RS Nebojša Stefanović i ministar obrane Zoran Đorđević sa saradnicima, predstavnici ministarstava, državni sekretari i doplomatski kor.

dan drzavnosti

Ambasador Hrvatske u Srbiji, gospodin Gordan Markotić, istakao je da je članstvo Srbije u EU dugoročno od velike važnosti za bilateralne odnose, i posebno podvukao dobru privrednu saradnju  o kojoj svedoči prošlogodišnja robna razmena u vrednosti od skoro milijardu evra.

Poseban partner ovogodišnjeg prijema bila je Primorsko-goranska županija koja je gostima predstavila svoje privredne i turističke potencijale, a svečanoj atmosferi doprineo je i nastup klape „Nevera“.

Povodom Dana državnosti svim prisutnima je uručen i poseban prilog poslovno-diplomatskog magazina CorD o privrednoj saradnji i partnerskim odnosima Hrvatske i Srbije.

Organizaciji proslave i prijema posebno su pomogle i hrvatske kompanije Tvornica duhana Rovinj (TDR), Milenijum osiguranje, Atlantic Grupa, Končar – Elektroindustrija, Jadran Galenski Laboratorij (JGL), Belupo, Školska knjiga, Frikom i Jamnica.

Check Also

Nexe Grupa investirala 550.000 EUR u automatizaciju proizvodnje – Tri robota u fabrici cigle u Stražilovu

Izvor: eKapija AD POLET IGK Novi Bečej investirao je 550.000 EUR u automatsku liniju sadva ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *