Početna / Vesti / Hrvatska vina osvajaju Srbiju

Hrvatska vina osvajaju Srbiju

Dvanaest hrvatskih vinarija i ove godine se predstavilo srpskom tržištu, na Drugoj godišnjoj degustaciji hrvatskih vina u beogradskom hotelu Crowne Plaza. Više od 200 vinskih stručnjaka, mahom distributeri, trgovci, ugostitelji i novinari, imalo je priliku da proba najbolja vina iz vinarija Zlatan Otok, Vina Matošević, Vina Belje, Iločki podrumi, Veralda, PP Orahovica, Erdutski vinogradi, Kronos, Feravino, Kutjevo, Dingač Skaramuča i Podrumi Kolar.

hpk-vina

“Za vinsku zemlju je važna kontinuirana promocija na potencijalnim tržištima, a naročito na onim tržištima u našoj neposrednoj blizini”, rekao je Igor Barbarić, sekretar Udruženja vinarstva HGK, i dodao da HGK hrvatska vina u Srbiji promoviše uz pomoć sredstava iz EU fondova. “Upravo projekat “Promocija hrvatskih vina na tržištu Srbije“ koji se finansira iz sredstava EU može dati rezultat većoj prepoznatljivosti brenda “Vina Croatia” i hrvatskih vina”, rekao je Barbarić i istiakao da će se hrvatske vinarije već na početku sledeće godine, kroz sredstva tzv. Vinske omotnice za promet na trećim tržištima, na isti način predstaviti u Novom Sadu.

U Beogradu je predstavljeno i ekskluzivno vino Zlatan Pošip AURUM, napravljeno u čast pokojnog Zlatana Plenkovića. “Radi se o Pošipu 2015. iz Makarskog vinogorja sa 23 karatnim jestivim zlatom. Vino se neće moći kupiti nigdje osim u vinariji Zlatan otok u Sv. Nedjelji na Hvaru”, rekao je Darko Janković iz vinarije Zlatan otok.

Check Also

Konferencija “Transport i logistika: u srcu privrede”, 26. oktobar, Privredna komora Srbije

Zajedno sa Privrednom komorom Srbije, Slovenačkim poslovnim klubom i Confindustria Serbia, predstavništvo Hrvatske gospodarske komore ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)