Početna / Vesti / Hrvatska vina osvajaju Srbiju

Hrvatska vina osvajaju Srbiju

Dvanaest hrvatskih vinarija i ove godine se predstavilo srpskom tržištu, na Drugoj godišnjoj degustaciji hrvatskih vina u beogradskom hotelu Crowne Plaza. Više od 200 vinskih stručnjaka, mahom distributeri, trgovci, ugostitelji i novinari, imalo je priliku da proba najbolja vina iz vinarija Zlatan Otok, Vina Matošević, Vina Belje, Iločki podrumi, Veralda, PP Orahovica, Erdutski vinogradi, Kronos, Feravino, Kutjevo, Dingač Skaramuča i Podrumi Kolar.

hpk-vina

“Za vinsku zemlju je važna kontinuirana promocija na potencijalnim tržištima, a naročito na onim tržištima u našoj neposrednoj blizini”, rekao je Igor Barbarić, sekretar Udruženja vinarstva HGK, i dodao da HGK hrvatska vina u Srbiji promoviše uz pomoć sredstava iz EU fondova. “Upravo projekat “Promocija hrvatskih vina na tržištu Srbije“ koji se finansira iz sredstava EU može dati rezultat većoj prepoznatljivosti brenda “Vina Croatia” i hrvatskih vina”, rekao je Barbarić i istiakao da će se hrvatske vinarije već na početku sledeće godine, kroz sredstva tzv. Vinske omotnice za promet na trećim tržištima, na isti način predstaviti u Novom Sadu.

U Beogradu je predstavljeno i ekskluzivno vino Zlatan Pošip AURUM, napravljeno u čast pokojnog Zlatana Plenkovića. “Radi se o Pošipu 2015. iz Makarskog vinogorja sa 23 karatnim jestivim zlatom. Vino se neće moći kupiti nigdje osim u vinariji Zlatan otok u Sv. Nedjelji na Hvaru”, rekao je Darko Janković iz vinarije Zlatan otok.

Check Also

D. R. Gilbert Centar Group

D. R. Gilbert Centar Group jedna od vodećih konsultanskih kuća sa autorskim programima prilagođenim regionu ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.