Početna / Aktivnosti / Sednica Skupštine HPK u Veleposlanstvu

Sednica Skupštine HPK u Veleposlanstvu

Prva ovogodišnja sednica Skupštine HPK održana je u prostorijama Hrvatskog Veleposlanstva u Beogradu, u prirustvu gospodina Gordana Markotića, veleposlanika, i gotovo svih članova Hrvatskog poslovnog kluba.

Na sednici Skupoštine usvojen je izveštaj o radu Kluba kao i finansijski izvešta iz 2016. godine, u jednoglasno je usvojen predlog predsednice KPK Marije Radulović da se na mesto novog člana Upravnog odbora imenuje dugogodišnja članica Dragica Pikula.

Predsednica HPK Marija Radulović je kao ciljeve za 2017. godinu navela povećanje broja članova, širenje saradnje sa stranim mešovitim komorama i klubovima, kao i rad na unapređenju uslova poslovanja hrvatskih preduzeća u Srbiji.

Povećanje broja članova bi se odvijalo kroz direktnu komunikaciju sa preduzećima, pre svega hrvatskim kojih u Srbiji ima oko 200, ali i preko regionalnih privrednih komora u kojima bi se kroz kratke prezentacije HPK predstavio članovima tih komora. Plan je da se HPK predstavi članovima komora Srema, Subotice i Kule.

Saradnja sa stranim mešovitim komorama i klubovima širila bi se kroz uspostavljanje komunikacije najpre sa Nordijskom alijansom, Italijanskom komorom i Francusko – srpskom komorom, a ukoliko neko iskaže interesovanje za saradnju sa drugom komorama ili poslovnim udruženjima, sugestije su dobrodošle u skladu sa potrebama i interesima članica.

Tokom tekuće godine raiće se na unapređenju uslova poslovanja, kroz pokretanje pitanja od značaja za poslovanje članica pred državnim institucijama i organima.

Marija Radulović je podsetila da je krajem februara planirana poseta Kuliu, radi sastanka sa predstavnicima privrednih subjekata iz Vojvodine i grada Osijeka.

Gospodin Gordan Markotić podsetio je da je Vlada RH donela odluku o ponovnom otvaranju predstavništva Hrvatske gospodarske komore u Srbiji, koja će biti značajna podrška i dodatni oslonac unapređenju rada Hrvatskog poslovnog kluba.

Check Also

Obeležen kraj još jedne poslovne godine

Predstavništvo Hrvatske gospodarske komore u Republici Srbiji i Hrvatski poslovni klub obeležili su kraj još ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)