Početna / Aktivnosti / Novi ambasador Republike Hrvatske u Srbiji Nj.E. Gordan Bakota sa Hrvatskim poslovnim klubom

Novi ambasador Republike Hrvatske u Srbiji Nj.E. Gordan Bakota sa Hrvatskim poslovnim klubom

Gotovo trideset članova Hrvatskog poslovnog kluba okupilo se na septembarskom redovnom druženju, koje je ovog puta organizovano u Ambasadi Republike Hrvatske u Beogradu – naročitim povodom: članovima Kluba se predstavio novi ambasador Republike Hrvatske u Srbiji Njegova Ekselencija Gordan Bakota, koji je na ovu dužnost stupio 11.9.2017. godine.

  

„Ambasada Hrvatske u Srbiji treba da bude oslonac svim hrvatskim kompanijama koje posluju u Srbiji, ali i podrška unapređenju saradnje srpskih firmi sa hrvatskim, kako velikim tako i malim firmama. Politički odnosi ove dve zemlje su bitni, ali ne smeju direktno da se projektuju na poslovnu sferu, a mi ćemo zajedno sa Hrvatskom privrednom komorom i Hrvatskim poslovnim klubom dati sve od sebe da uklonimo eventualne barijere u poslovnoj saradnji“, rekao je gospodin Bakota.

On je članovima Kluba objavio i ponovno otvaranje Hrvatske privredne komore u Srbiji, čiji će predsednik biti gospodin Pero Mijakić, dosadašnji član IO Milenijum osiguranja koje je deo hrvatske Adris Grupe.

Gospodin Pero Mijakić, obećao je sinergiju između Ambasade, Komore i HPK, a kao potvrdu da je već tako ukazao na činjenicu da se sastanak HPK održava upravo u Ambasadi, i da će u Komori funkciju njegovog zamenika obavljati predsednica HPK gospođa Marija Radulović.

Svi članovi Kluba imali su priliku da se pojedinačno predstave i da iznesu situacije sa kojima se susreću u poslovanju u Srbiji, kako bi se ove dve institucije zauzele za poboljšanje i pojednostavljivanje poslovanja hrvatskih firmi u Srbiji, ali i doprinele jačanju saradnje srpskih i hrvatskih poslovnih subjekata.

Ambasador Republike Hrvatske u Srbiji gospodin Gordan Bakota posebno je istakao da „hrvatska Vlada vidi Hrvatski poslovni klub u Beogradu kao bitnu adresu“, i dodao da se nada daljem povećanju broja članova – kako velikih tako i malih, i srpskih i hrvatskih firmi.

      

Check Also

Obeležen kraj još jedne poslovne godine

Predstavništvo Hrvatske gospodarske komore u Republici Srbiji i Hrvatski poslovni klub obeležili su kraj još ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)