Početna / Aktivnosti / Susreti francuske, grčke i hrvatske poslovne zajednice u Srbiji

Susreti francuske, grčke i hrvatske poslovne zajednice u Srbiji

Predstavnici kompanija članica Francusko-srpske privredne komore, Helenskog privrednog udruženja i Hrvatskog poslovnog kluba sastali su se u hotelu Metropol na još jednom u nizu događaja na “brzim poslovnim sastancima” (Speed Business Meeting). Članovi ovih poslovnih udruženja imali su priliku da prošire svoju mrežu kontakata i da kroz ovaj inovativni format neformalnog sastanka uspostave osnov za buduću poslovnu saradnju.

 Više od 30 učesnika, članova tri Komore, iz različitih sektora imalo je priliku da u razgovorima „jedan na jedan“ razmotri potencijalne vidove saradnje. Po okončanju formalnih sastanaka, za sve učesnike je organizovan networking koktel tokom kojeg su predstavnici kompanija nastavili poslovno povezivanje.

Speed Business Meeting otvorile su Marija Radulović, predsednica Hrvatskog poslovnog kluba u Srbiji, generalna direktorka Francusko-srpske privredne komore Sanja Ivanić i izvršna direktorka Helenske poslovne alijanse Fanina Popaz-Kovačević.

„Naša Komora već duži niz godina inicira i učestvuje u organizaciji Speed Business Meeting sastanaka, a od pre tri godine smo ovaj format i internacionalizovali, organizujući ga i u zemljama regiona, sa mađarskom, rumunskom i hrvatskom komorom. Zadovoljstvo nam je što prvi put imamo priliku da naše članove na ovaj način spojimo sa članovima Helenske i Hrvatske poslovne alijanse. Iskustvo je pokazalo da je ovo izuzetan koncept za brzo razmenjivanje kontakata u današnjem poslovnom svetu kada je vreme najdragoceniji resurs.“, izjavila je Sanja Ivanić iz Francusko-srpske privredne komore.

Plan je da se ovaj vid saradnje komora nastavi kroz niz sličnih inovativnih formi sastanaka u kojima će kompanije biti u prilici da ostvare saradnju, te razmenjuje svoja iskustva i najbolje prakse u cilju jačanja privrednog sektora u Srbiji.

Predstavnici sve tri komore složni su u oceni da ovakvi susreti doprinose dinamici poslovne saradnje njihovih članova, ali i jačaju sinergiju između samih komora.

 

Check Also

Obeležen kraj još jedne poslovne godine

Predstavništvo Hrvatske gospodarske komore u Republici Srbiji i Hrvatski poslovni klub obeležili su kraj još ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)