Početna / Aktivnosti / Održana godišnja sednica Skupštine HPK

Održana godišnja sednica Skupštine HPK

Gotovo trideset članova Hrvatskog poslovnog kluba prisustvovalo je godišnjoj sednici Skupštine HPK, održanoj 25. januara u beogradskom hotelu Falkenštajner.

Tokom obrazlaganja dnevnog reda, čije su sve tačke jednoglasno usvojene, predsednica HPK Marija Radulović je iznela detaljan izveštaj o radu Kluba u 2017. godini, i planove za 2018.

Proteklu godinu obeležilo je učešće HPK na sastanku Saveta mešovitih komora u PKS, kao i na posebnom okupljanju u kojem su učestvovale Helensko privredno udruženje, Nemačko-srpska komora, Slovenački poslovni klub, francuska, italijanska i nordijska komora. Tokom godine članovi su se upoznali i sa novim Veleposlanikom Republike Hrvatske u Srbiji Nj.E. Gordanom Bakota, a jedno od redovnih okupljanja upriličeno je u prostorijama predstavništva Hrvatske gospodarske komore koja je posle određene pauze nastavila rad u Srbiji. Članovi su učestvovali i na nekoliko „Speed Business Meeting“ dešavanja, a priliku da se predstave na redovnim okupljanjima imali su i novi članovi koji su se Klubu pridružili tokom prošle godine.

Rad u 2018. godini započeo je uz prisustvo čak pet novih članova koji će se pojedinačno predstavljati u tekućoj godini.

Tokom ove godine nastaviće se rad na povećanju broja članova, i to kroz direktnu komunikaciju sa preduzećima, kao i kroz saradnju sa regionalnim i lokalnim privrednim komorama. Nastaviće se širenje saradnje sa mešovitim komorama i klubovima, a dodatne aktivnosti biće usmerene na saradnju sa predstavništvom HGK u Beogradu, i sa Veleposlanstvom RH, kroz uzajamnu podršku i zajedničko unapređenje uslova poslovanja hrvatskih firmi u Srbiji, i međusobne saradnje srpskih i hrvatskih firmi.

Tokom sednice Skupštine, skupu su se obratili i potpredsednik HPK gospodin Stanko Krstin, kao i Stjepan Glas, opunomoćeni ministar Veleposlanstva Republike Hrvatske u Srbiji. Oni su izneli pozitivne utiske o radu Hrvatskog poslovnog kluba, sa posebnim akcentom na niz aktivnosti i udvostručenje broja članova u poslednje dve godine.

Foto: Diplomacy&Commerce

Check Also

Obeležen kraj još jedne poslovne godine

Predstavništvo Hrvatske gospodarske komore u Republici Srbiji i Hrvatski poslovni klub obeležili su kraj još ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)