Početna / Vesti / HPK i Fondacija Ana i Vlade Divac

HPK i Fondacija Ana i Vlade Divac

Hrvatski poslovni klub bio je deo skupa na kojem je Fondacija Ana i Vlade Divac, u saradnji sa Nacionalnom službom za zaposljavanje (NSZ), predstavila program Aktivnih mera zapošljavanja namenjenih poslodavcima za 2019. godinu, početkom aprila u Beogradu.

Ovaj program je skup različitih programa (Prva šansa, stručna praksa, zapošljavanje lica koja su duži period na evidenciji NSZ), a u vidu beneficija i olakšica za poslodavace koji žele da uposle novu osobu i za to dobiju materijalne olakšice. Info sesije organizuju se kako bi se poslodavci informisali o svim potrebnim procedurama i uslovima konkurisanja, i od predstavnika NSZ zaduženog za administriranje programa aktivnih mera dobili sve neophodne informacije koje bi im olakšale pristup programima.

Na skupu su predstavljene i dobre prakse kompanija koje koriste beneficije NSZ i u okviru svog poslovanja realizuju aktivnosti koje su usmerene na podršku usklađivanju rada i roditeljstva.

Check Also

Potpisan Protokol o saradnji između Hrvatskog poslovnog kluba i Rotary Distrikta 2483

Marija Radulović, predsednica Hrvatskog poslovnog kluba i Aleksandar Radojičić, guverner Rotary Distrikta 2483 za Srbiju ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)