Početna / Aktivnosti / Na Skupštini HPK jednoglasno usvojen predlog za reizbor predsednice Marije Radulović, potpredsednika Stanka Krstina i imenovanje Danijele Galov za članicu UO

Na Skupštini HPK jednoglasno usvojen predlog za reizbor predsednice Marije Radulović, potpredsednika Stanka Krstina i imenovanje Danijele Galov za članicu UO

U prostorijama Veleposlanstva Republike Hrvatske u Srbiji održana je Skupština Hrvatskog poslovnog kluba, uz prisustvo više od 20 članova.

Ovom prilikom usvojen je zapisnik sa sednice prošlogodišnje Skupštine, kao i Izveštaj o radu HPK tokom 2019, koja je bila puna aktivnosti: od sastanaka sa drugim komorama, učešća u organizaciji zajedničkih speed business meeting-a, do učlanjenja u Business Support Network Mrežu za poslovnu podršku, i neobaveznih druženja članica, uključujući i organizaciju Božićnog novogodišnjeg koktela zajedno sa Hrvatskom gospodarskom komorom.

Jedna od glavnih tačaka dnevnog reda bila je i reizbor rukovodstva Hrvatskog poslovnog kluba: gospođa Marija Radulović jednoglasno je ponovo izabrana za predsednicu, a gospodin Stanko Krstin za potpredsednika HPK, s obzirom na dosadašnje uspešno rukovođenje. Gospođa Danijela Galov, vlasnica kompanije CityLight imenovana je za novu članicu UO, kao dugogodišnja aktivna članica Kluba.

U okviru aktivnosti i planova za tekuću godinu, predstavljena je ideja uključivanja u inicijativu organizacije Sekons, koja će u saradnji sa kompanijama promovisati veće korišćenje roditeljskog odsustva od strane očeva. Reč je o inicijatici Lets share the care, u okviru projekta “Rodno odgovorno upravljanje – Preparaspodela neplaćenog rada” koji sprovodi Agencija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women), uz finansijsku podršku Velike Britanije i Britanske Ambasade.

     

Check Also

Obeležen kraj još jedne poslovne godine

Predstavništvo Hrvatske gospodarske komore u Republici Srbiji i Hrvatski poslovni klub obeležili su kraj još ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)