Početna / Vesti / Nexe Grupa investirala 550.000 EUR u automatizaciju proizvodnje – Tri robota u fabrici cigle u Stražilovu

Nexe Grupa investirala 550.000 EUR u automatizaciju proizvodnje – Tri robota u fabrici cigle u Stražilovu

Izvor: eKapija
AD POLET IGK Novi Bečej investirao je 550.000 EUR u automatsku liniju sadva Fanuc robota za razlaganje i pakovanje paleta i jednim Fanuc robotom za razlaganje vagona sa suvim poluproizvodom u fabriku Nexe cigle – Stražilovo.
– Polet a.d. Novi Bečej u kontinuitetu radi na unapređenju svog asortimana, efikasnosti proizvodnje i uvođenju novih tehnologija u proces proizvodnje i poslovanja. Investicija u fabriku u Sremskim Karlovcima ispunila je sva tri cilja. U skladu s tržišnim zahtevima, investicijom smo omogućili povećanje proizvodnje bloka velikog formata tj. termo bloka, a radi se o proizvodu boljih performansi i više cenovne kategorije. Takođe, investicijom je omogućena i proizvodnja kanalica uz 2,5 puta veći kapacitet nego što je to bilo do sada u proizvodnim pogonima Poleta – rekla je za eKapiju Majda Petković, direktorka Poleta a.d. Novi Bečej.
Foto: NEXE Grupa
Osim toga, investicijom je omogućen rad pogona tokom cele godine, što će dodatno povećati spremnost kopmanije da u bilo kom trenutku ispune očekivanja kupaca.
Ulaganja Nexe Grupe u Polet, uključujući i fabriku u Novom Bečeju i fabriku u Sremskim Karlovcima, do sada su dostigla više od 52 mil EUR, a Petković najavljuje nove investicije.
– Uz dovršeno ovogodišnje ulaganje u Stražilovo i u Novom Bečeju planiramo tokom godine realizovati projekat investicionog ulaganja u liniju slaganja i klasiranja u pogonu Crepane 2. Projekat je vredan 275.000 EUR nastavak je investicije iz 2019. godine kada je u Crepanu 2 uloženo 700.000 EUR kroz automatizaciju i uvođenje robota na liniji utovara mokrog i istovara suvog crepa i automatizaciju linije klasiranja i pakovanja crepa – ističe Petković.
AD POLET IGK ukupno zapošljava 358 radnika – u fabrici crepa u Novom Bečeju zaposleno je 254 radnika, a u fabrici cigle Stražilovo 104 radnika.
AD POLET IGK Novi Bečej deo je poslovnog sistema Nexe Grupe – regionalnog proizvođača građevinskog materijala (cementa, betona, agregata, cigle, crepa i keramike) s fabrikama u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. U 2019. godini Grupa je ostvarila konsolidovane prihode od prodaje u iznosu 137.562.227 EUR što je rast od 7,6% u odnosu na 2018. godinu.

Check Also

Konferencija “Transport i logistika: u srcu privrede”, 26. oktobar, Privredna komora Srbije

Zajedno sa Privrednom komorom Srbije, Slovenačkim poslovnim klubom i Confindustria Serbia, predstavništvo Hrvatske gospodarske komore ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)