Početna / Aktivnosti / Uspešno održan seminar četiri poslovna udruženja u saradnji sa Upravom carina

Uspešno održan seminar četiri poslovna udruženja u saradnji sa Upravom carina

Hrvatski poslovni klub bio je jedan od organizatora seminara u saradnji sa Upravom carina RS, na temu najnovijih zakonskih izmena, procesa digitalizacije i e-carine, tranzitnog postupka, polaganja obezbeđenja u carinskom postupku, kao i svih obaveza i noviteta sa kojima se poslovna zajednica susreće u oblasti carinskog poslovanja.

Seminar koji je održan 14. marta u IN hotelu u Beogradu, i koji je deo inicijative dijaloga privrede i državnih institucija, okupio je više od 30 predstavnika kompanija – članica poslovnih udruženja koja su organizovala seminar: Švajcarsko-srpska trgovinska komora, Belgijsko-srpska poslovna asocijacija, Helensko privredno udruženje Srbije i Hrvatski poslovni klub.

Prisutni su imali priliku da od predstavnika Uprave carina čuju najnovije informacije i detalje o promenama u zakonodavstvu, digitalizaciji, e-carini, tranzitnom postupku i drugim bitnim aspektima carinskog poslovanja.

Osim informativnog karaktera, seminar je bio interaktivan, omogućavajući učesnicima da postavljaju pitanja, razmenjuju iskustva i aktivno učestvuju u dijalogu sa stručnjacima iz Uprave carina RS.

Nakon radnog dela seminara, organizovan je koktel kao prilika za umrežavanje i dalju razmenu iskustava među učesnicima.

Check Also

Poseta severu Vojvodine pred letnju pauzu

Pre letnje pauze, članovi Hrvatskog poslovnog kluba su organizovali zajedničko putovanje i druženje po Vojvodini. ...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)